huis_taxeren_taxatie_taxatiesTaxatierapport
U wilt de waarde weten van uw woning? Het laten uitvoeren van een taxatierapport geeft u antwoord! Vrijwel alle geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij Zederik Woondiensten. Wij zijn VBO lid en ingeschreven in het NVRT en daarmee een gecertificeerde taxateur.

Een taxateur geeft onpartijdig een deskundig waardeoordeel. Hij mag zich niet laten leiden door de belangen van wie dan ook. Zederik Woondiensten is dan ook niet verbonden aan enig makelaarskantoor en opereert volledig zelfstandig.

NVRT Gecertificeerde taxateurs ondergaan een periodieke hercertificering. Zo blijft de kwaliteit van de kennis gewaarborgd. Zederik Woondiensten is dus bij uitstek geschikt om een taxatie voor u uit te voeren.

Doel taxatie
Er zijn tal van situaties denkbaar die aanleiding geven om een woningtaxatie uit te voeren. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van financiering, het afsluiten of aanpassen van een opstalverzekering, een eigendomsoverdracht, een boedelkwestie of de wens om de hypotheek te verhogen. En vooral ook om een objectief document te hebben omtrent de waarde van het onroerend goed dat wordt aangekocht.

Wat de aanleiding ook mag zijn, taxateurs hebben bij de waarde-indicatie met een veelheid van facetten rekening te houden. Taxeren is een specialisme. Een Zederik woondiensten specialisme. Onze taxateurs verzorgen een goed onderbouwd, helder en objectief taxatierapport.

Mogelijke waardes van een taxatie zijn:

  • Marktwaarde
    Marktwaarde is het geschatte bedrag waartegen vastgoed tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper na behoorlijke marketing in een zakelijke transactie zou worden overgedragen op de waardepeildatum, waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld.
  • Herbouwwaarde
    Dit is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar.
  • Waarde in het economische verkeer
    Deze waarde wordt gebruikt bij fiscale waarderingen zoals de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en bij de overdracht van onroerende goederen. U hebt deze waarde ook nodig bij aangifte of discussie met de Belastingdienst en de gemeente in verband met de onroerendezaakbelasting (ozb).

Taxatie opname
Zederik Woondiensten taxeert uw woning op een afgesproken tijdstip. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig. Tijdens de taxatie let een taxateur onder andere op: de staat van onderhoud, de m3 inhoud en de m2 gebruiksoppervlakte, het perceeloppervlakte, de functionele indeling, de constructie en de gebruikte materialen, mate van isolatie en energiezuinigheid, verplichtingen en rechten (zoals overpad en erfpacht), de ligging/locatie en de omgeving, het bestemmingsplan en marktsituatie.

Wij leggen na de taxatieopname al onze bevindingen in een taxatierapport vast. Zederik Woondiensten hanteert daarbij een uniform taxatiemodel. Met dit taxatierapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Het taxatierapport is geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt.

Validatie instituut
NWWI en Taxateursunie zijns opgericht om financiers en consumenten zekerheid te bieden over de waarde van woningen. Daarnaast streven deze instituten naar een gezonde prijs-kwaliteitverhouding van taxaties. Het zijn een onafhankelijke organisatie. . Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit.

Men ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten.

De validatie instituten worden branchebreed gedragen en alle banken erkennen de rapporten, die door hen zijn gevalideerd.

Kosten
Voor het laten uitvoeren en opstellen van een taxatierapport, waardebepaling of geveltaxatie bent u bij Zederik Woondiensten aan het goede adres. Uiteraard tegen een scherp tarief!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Kom langs bij ons op kantoor, de koffie staat klaar. E-mailen info@zederikwoondiensten.nl of bellen 0183-359596 kan natuurlijk ook. Zederik Woondiensten is u graag van dienst!