senior-keurmakelaar-logo-zederikLang niet elke seniorenwoning is geschikt voor ouderen. Aan een huis met meer comfort kan elke makelaar u helpen. Maar als u een huis zoekt waarin u oud kunt worden, is het verstandig een gespecialiseerde makelaar in te schakelen. Jan J. Vendrig van Zederik Woondiensten heeft daarvoor een speciale opleiding gevolgd en mag zich Seniorkeurmakelaar noemen. Hij kan iedere woning beoordelen op alle aspecten die te maken hebben met ouder worden in de eigen woning. Als Seniorkeurmakelaar® bieden wij een dienstenpakket dat verder gaat dan dat van een traditionele makelaar. Hierbij moet u denken aan onder andere:

  • Advies over het levensloopbestendige aanpassing van de huidige woning;
  • Het regelen van een speciale seniorenhypotheek;
  • Het vinden van een geschikt alternatief en bemiddelen in de aankoop;
  • Zorgen voor een goede verkoopmakelaar voor uw huidige woning;
  • Het organiseren/assisteren bij de verhuizing en de inrichting.

Naar een andere woning
Hebt u een andere woning naar wens op het oog: wij kunnen deskundig bemiddelen. Wij beoordelen of de nieuwe woning geschikt is en wat er eventueel nog aan gedaan moet worden. Wij nemen voor u de aankoop ter hand, regelen de verkoop van uw huidige woning en ondersteunen u om de alle veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. U moet hierbij denken aan de eventuele woningaanpassing inclusief de nodige veiligheidsmaatregelen.

Comfortabel ouder worden
Iedereen wil eenmaal op leeftijd gekomen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In de huidige woning, dankzij de nodige aanpassingen, of in een andere koop- of huurwoning. Zederik Woondienstenis gespecialiseerd in alles wat wenselijk en noodzakelijk is om comfortabel oud(er) te worden in een zelfstandige woonsituatie. Samen met u maken wij een plan van aanpak en adviseren u desgewenst bij het verkrijgen van een passende financiering.

senior_keurWoning aanpassen
Wij doen méér dan u verwacht van een makelaar. Het gaat ons in eerste instantie niet om het kopen of verkopen van een woning. Wij beginnen met het inventariseren van uw wensen en mogelijkheden. Wanneer wij in gezamenlijk overleg uitkomen op het aanpassen van de huidige woning, worden hiervoor specialisten aangetrokken, zoals architecten, bouwkundigen en ergotherapeuten. Voor betaling van de kosten zijn speciale hypotheken te regelen.

Mantelzorgwoning
Vanuit onze samenwerking met PasAan kunnen wij ook bemiddelen bij de levering en plaatsing van een mantelzorgwoning. De mantelzorgwoning is een huis als alle andere, met woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en klein halletje. Met gewoon een stenen buitenkant, betonnen vloer, dubbelglas, hardhouten kozijnen en eigen verwarming en koeling. Toch heeft de mantelzorgwoning 3 bijzondere eigenschappen:

  • Dankzij de uitgebreide voorbereidingen in de fabriek wordt de mantelzorgwoning binnen een paar uur op locatie geplaatst, afwerking duurt daarna nog ruim een week
  • De mantelzorgwoning is verplaatsbaar; na gebruik verhuist de woning steeds naar een volgende locatie
  • De woning zit vol handigheden om – alleen zo nodig – veel zorgvoorzieningen aan te brengen. De mantelzorgwoning groeit hierin mee met uw behoefte.

De mantelzorgwoning is speciaal ontwikkeld om de bewoner en familieleden te ondersteunen in de wens om zo lang mogelijk, in de eigen sociale omgeving, te kunnen blijven wonen. De woning is waardevast omdat deze gebouwd is van duurzame, kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke materialen. Hierdoor gaat de woning tientallen jaren mee, net als een “gewoon” huis (de woning voldoet aan alle eisen voor permanent te bouwen nieuwbouwwoningen en heeft energielabel A). Bekijk de video van de mantelzorgwoning in Prinsenbeek.

Langer thuis blijven wonen is wenselijk en bijna een must! Vaak komt u met verschillende partijen in aanraking die u allemaal een stukje kunnen helpen. Een hovenier, bouwbedrijf, installatiebedrijf enz. Zederik Woondiensten kunt u ook inschakelen als aanspreekpunt tussen diverse partijen zodat u gewoon 1 aanspreekpunt heeft. Ontzorgen dus!

Hoe werkt het?
We maken graag een vrijblijvende afspraak om kennis te maken en uw wensen en behoeften te inventariseren. Op basis hiervan kunnen wij inschatten op welke manier wij u het beste kunnen adviseren en ondersteunen.

Voor meer informatie over seniorkeurmakelaar kunt u contact opnemen met: Jan J. Vendrig van Zederik Woondiensten